Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat open!

De regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten is aan te vragen vanaf 30 juni om 12:00 uur. Je hebt tot 30 oktober om 17:00 uur de tijd om de aanvraag te versturen.

De TVL is bedoeld voor mkb’ers en ZZP’ers die veel omzet verliezen door de coronacrisis. Zij kunnen daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De regeling is bedoeld voor dezelfde sectoren die gebruik konden maken van de TOGS regeling. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellnesscentra, podia en theaters.

Heb je de TOGS aangevraagd? Dan moet je de TVL nog wel apart aanvragen.


Voorwaarden en bedrag

De TVL geldt voor de periode van juni tot en met september 2020. In deze periode moet je minimaal 30% minder omzet hebben. Je kan maximaal € 50.000 subsidie krijgen.

LET OP: Je mag de regeling maar één keer aanvragen. Dus als het financieel kan, zou je kunnen wachten met aanvragen tot je een beter overzicht hebt op je inkomensverlies. Iedereen die recht heeft op de subsidie, krijgt het geld. Als je wat later aanvraagt, kan je je omzet beter inschatten. Zo voorkomt je dat je te weinig subsidie krijgt of dat je later geld moet terugbetalen.